Co nabízíme

Pro školy a školky

Nabízíme hodinové vzdělávací programy pro základní i střední školy a gymnázia, s variantou i pro školky a dětské skupiny - u vás nebo u nás. V našich chovech se staráme o několik druhů z téměř každé významné skupiny bezobratlých i obratlovců. Během programu se žáci i učitelé mohou seznámit s živými zástupci vybraných skupin a dozví se spoustu informací a zajímavostí z jejich života - zvládneme probrat evoluci, morfologii i ekologii. Program je navíc interaktivní a všechny naše svěřence si bude moci každý zájemce pořádně prohlédnout zblízka, případně i podrbat, pohladit nebo pochovat. Množství informací zvládneme přizpůsobit všem stupňům výuky. Díky našim vazbám na Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy se ale můžete spolehnout, že všechny informace budou v souladu s aktuální úrovní vědeckého poznání.

Momentálně nabízíme program s těmito skupinami živočichů: Členovci (Arthropoda), Plazi (Reptilia), Savci (Mammalia). Můžeme se zaměřit na jednu konkrétní skupinu, ale i na libovolnou kombinaci výše vyjmenovaných skupin. Seznam aktuálně dostupných druhů na tento typ programu upřesníme během plánování naší návštěvy.

Oslavy narozenin

Naše Letňanské i Vysočanské prostory jsou ideálním doupětem pro pořádnou oslavu narozenin. Pro oslavence a kamarády připravíme program se zvířaty, kreativní vyrábění a v případě zájmu rádi přidáme pro nejzvídavější i mikroskopování a chemické pokusy podle Vašeho výběru. Samozřejmě máme v zásobě též různé hry a soutěže. Připraveno míváme též malé pohoštění (slané pečivo, křupky, ovoce, sladkosti), dort si rodiny obvykle zařizují dle své chuti sami. Cena se odvíjí od délky a náplně, typicky se ovšem pohybuje okolo 1200Kč za hodinu programu.

Individuální lekce

Přírodovědný program rádi připravíme jen pro Vás a Vaše děti. S nadšením pak náplň přizpůsobíme přesně podle Vašich požadavků - můžeme prozkoumat náš chov a porovnat jak se která naše zvířata přízpůsobili životu ve svém ekosystému, provedeme chemické nebo fyzikální pokusy, zapojíme mikroskopy, nebo začneme volnou lekci a rozjedeme téma a aktivity směrem kterým nás povedou zvířata našeho chovu nebo encyklopedie naší knihovny. Na soukromé lekce k nám lze docházet pravidělně i jednorázově, dítě samotné nebo i s rodiči a sourozenci. Cena 700 Kč za 1 hodinu a 1 000 Kč za 1,5 hodiny programu.

Vycházky

Přírodovědné vycházky pro veřejnost pořádáme
za hezkého i nehezkého počasí, ale nebojte, většinu zvládnou například i
maminky s kočárky nebo lidé staršího věku. Vycházky vedou naši odborníci a
většinou chodíme po pražské přírodě, protože tu máme obzvlášť v oblibě. Byli
jsme už například v oboře Hvězda, v suchém poldru Čihadla, na
Barrandově nebo třeba v samém centru Prahy. Mluvíme o místní lokalitě,
její historii a s pomocí dalekohledu a lupy se díváme též na její místní
obyvatele. S pomocí nás se dozvíte, co na místě roste, co zde zpívá, co zde
žije pod kameny anebo co tu žilo před několika sty miliony lety.

Kdy bude nejbližší vycházka? Sledujte naše
aktuality! Nebo chcete nějakou vycházku přesně pro Vás na míru? Ozvěte se nám!

Skupinové lekce

Skupiny všech věkových kategorií, od nejmladších po nejdospělejší, můžou využít znalosti a nadšení našich lektorů a vybavení našich učeben. Navrhneme a sestavíme program pro skupiny rodičů s nejmenšími dětmi, studentů domácí výuky, dospělých nadšenců o přírodovědný program a jakékoli skupiny mezi. První seznámení se zvířaty, praktické doplnění školního učiva, anti-stresové nebo vědomostní aktivity - možností a nápadů máme mnoho. Cenu spolu určíme podle trvání a náplně programu.